Το Κε.Δ.Α.Κ. συμπεριλαμβάνεται στους Φορείς Υποστήριξης και Χορηγούς του 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου Αναστηλώσεων που οργανώνει η Εταιρία Έρευνας και Προώθησης της Επιστημονικής Αναστήλωσης Μνημείων (Ε.Τ.Ε.Π.Α.Μ). Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο), στις 10, 11 και 12 Ιανουαρίου 2019.

Αντικείμενο – Θεματολογία
Στο αντικείμενο του Συνεδρίου εμπίπτουν τα σχετικά με την αναστήλωση των ιστορικών κτισμάτων (και των λειψάνων τους) ζητήματα που αφορούν:
α) στη φιλοσοφία και μεθοδολογία των επεμβάσεων
β) στη σεισμική επικινδυνότητα και λοιπούς παράγοντες τρωτότητας των μνημείων
γ) στην τεχνολογική έρευνα (τεκμηρίωση, τεχνικές, υλικά κ.λ.π.) και εφαρμογή
δ) στην ανάδειξη μνημείων και αρχαιολογικών χώρων

Δύο από τις συνεδρίες θα αφιερωθούν στα ειδικά θέματα με τίτλο:

  • «Αναστηλώσεις Μνημειακών Συνόλων»
  • «Προβλήματα Διατήρησης και Λειτουργίας των Αναστηλωμένων Μνημείων»

Οργανωτική Επιτροπή:
Κ. Αθανασιάδου, Μ. Αξιωτίδου, Ε. Βιντζηλαίου, Ε. Δεληνικόλα, Κ. Δρόσου, Γ. Ζαχαροπούλου, Χ. Ιγνατάκης,  Α. Μιλτιάδου, Β. Πάχτα, Θ. Σαλονικιός, Μ. Στεφανίδου

Επιστημονική Επιτροπή:
Φ. Αθανασίου, Γ. Βελένη, Ε. Βιντζηλαίου, Ν. Δεληνικόλα, Ι. Δουδούμη, Ε. Εφεσίου, Χ. Ζαρκάδα, Πλ. Θεοχαρίδη, Κ. Θεοχαρίδου, Χ. Ιγνατάκης, Γ. Καραδέδος, Σ. Μαμαλούκος, Α. Μιλτιάδου, Π. Μπίρταχα, Αι. Ντέλλα, Ι. Παπαγιάννη, Γ. Πενέλη, Θ. Σαλονικιός, Ι. Στεριώτου, Μ. Στεφανίδου, Κ. Στυλιανίδης, Φιλιππίδης, Ι. Ψυχάρης.

Κόστος συμμετοχής:
70€:  Γενική Συμμετοχή
60€:  Κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Ε.Τ.Ε.Π.Α.Μ μέχρι τις 30/9/2018
30€:  Ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη Ε.Τ.Ε.Π.Α.Μ (με πληρωμένη τη συνδρομή του 2018)
30€:  Φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας)

Η καταβολή μπορεί να γίνει στο λογαριασμό της ALPHA BANK με ΙΒΑΝ: GR36 0140 7050 7050 0200 2009 112 και είναι απαραίτητο να εμφανίζεται το ονοματεπώνυμο του συνέδρου στην αιτιολογία.

Ο Τόμος των περιλήψεων θα δοθεί στους συμμετέχοντες με την έναρξη του Συνεδρίου και περιλαμβάνεται στο κόστος εγγραφής. Στο κόστος εγγραφής περιλαμβάνεται επίσης και το CD με τα πλήρη κείμενα των ανακοινώσεων που θα εκδοθεί μετά το Συνέδριο.

Δείτε εδώ την ιστοσελίδα της Ε.Τ.Ε.Π.Α.Μ.  και το  πρόγραμμα του συνεδρίου.

Print Friendly, PDF & Email