Στην Θεσσαλονίκη αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. θα επισκεφτεί το ΥΜΑΘ και τον Υφυπουργό (Μακεδονιας και Θράκης) κ. Θεοδωρο Καράογλου, καθως και το Κεντρο Διαφύλαξης Αγιορειτικής Κληρονομιάς Κε.Δ.Α.Κ.

Η επίσκεψη αυτή του Πατριάρχου του Γένους, γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του θεσμού της “Βυζαντινής Θεσσαλονίκης”, που έχει σκοπό να προβάλλει την Βυζαντινή, εκκλησιαστική, ιστορική και πολιτισμική παράδοση της πόλης και την αξιοποίησή της.

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου το απόγευμα θα υποδεχθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο ΥΜΑΘ ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος θα ενημερώσει αναλυτικά τον Πατριάρχης για το σύνολο των πολιτικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει προκειμένου η Μακεδονία και η Θράκη να επιστρέψουν στο δρόμο της εξωστρέφειας, της καινοτομίας και της ανταγωνιστικής οικονομίας.

Στη συνέχεια ο κ. Καράογλου θα συνοδεύσει τον Πατριάρχη στον τρίτο όροφο του Διοικητηρίου όπου στεγάζεται το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς. Εκεί θα ενημερωθεί για το έργο των υπηρεσιών και θα ξεναγηθεί στη μόνιμη έκθεση που υπάρχει στο χώρο, στην οποία αποτυπώνονται οι εργασίες αναστήλωσης, συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών στα Αθωνικά κτίρια.

 

Print Friendly, PDF & Email